czwartek, 1 sierpnia 2013

Recenzja książki "Sosy" Peter'a Auer'a.



Kilka dni temu zakupiłam książkę "Sosy" Peter'a Auer'a. Brakowało takiej pozycji w mojej kulinarnej biblioteczce. Kilkakrotnie rezygnowałam ze zrobienia pieczeni wołowej, bo nie wiedziałam, jak zrobić idealny sos pieczeniowy. Gładki, aksamitny i aromatyczny. 

Ta książka idealnie zaspokaja moje potrzeby. Jest podzielona na kilka rozdziałów, a wśród nich miedzy innymi sosy ciemne, jasne, sosy do ryb czy sosy do deserów. 


Autor opisuje w kilku krokach, jak zrobić bazę, a później na tej podstawie wykonać sosy o różnych smakach. 


Każdy przepis posiada wskazówki. Bardzo trafne i pomocne.

Są też piękne zdjęcia, które pieszczą oczy i wzmagają apetyt. Bardzo pomocne są małe fotografie pokazujące odpowiednią konsystencję. 



Podsumowując, książka jest sensownie napisana, opatrzona pieknymi fotografiami. Cena: 49,90zł. 

Czy przepisy sprawdzaja się w praktyce? Obiecuję sprawdzić i podzielić się wrażeniami. Może już w weekend?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz