Składniki:
- butelka soku pomidorowego (330ml)
- puszka fasoli czerwonej
- 2 ząbki czosnku
- pół małej cebuli
- łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- natka pietruszki
- pieprz kajeński w proszku (do smaku)
- szczypta kuminu
- szczypta mielonego kardamonu
- łyżka oliwy z oliwek
W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć na nią przyprawy, cebulę i czosnek. Przesmaż chwilę. Dolej sok pomidorowy i fasolę. Gotuj przez 10-15 minut aż składniki się przegryzą. Jeśli będzie zbyt gęsta zawsze możesz podlać wodą.
I już! Smacznego;)
Uwielbiam takie szybkie dania, zwłaszcza jak mam sto projektów na uczelnię, a jeść coś trzeba :). Fajny przepis, zapisuję go!
OdpowiedzUsuńDzięki i pozdrawiam!:)
Usuń