poniedziałek, 17 lutego 2014

Sałatka z brokułem i tagliatelle z sosem balsamicznym

To sałatka, którą wymyśliłam kilka lat temu i wciaż do niej wracam. Jest idealna na obiad, bo syci, ale nie sprawia, że czuje się ociężałym. Polecam Wam ją gorąco!

Składniki dla 2 osób

- 200g ugotowanego i schłodzonego makaronu tagliatelle
- 1 ugotowany i schłodony brokuł (różyczki)
- 6 plasterków szynki mocno wędzonej (pokrojonej w paseczki)
- 1/2 sera pleśniowego z mleka koziego
- 5 szt. pomidorów suszonych z zalewy 
- 2 łyżki pestek słonecznika uprażonych na suchej patelni
- sos balsamiczny
- oliwa
- ocet z białego wina
- sól, pieprz


Wszystkie składniki sypkie ułożyć na talerzu, skropić oliwą, octem i sosem balsamicznym. Sałatkę podawać schłodzoną.

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz